У Миколаєві відкрився центр безкоштовної реабілітації учасників АТО

11 жовтня, на базі спортивного клубу «Соколёнок» відкрили сучасний реабілітаційний кабінет психічної і фізіологічної реабілітації для учасників АТО, а також постраждалих з військових діях на сході України. Це перший в Миколаєві центр, створений не за бюджетні гроші, в якому учасники бойових дій разом з постраждалими родинами зможуть безкоштовно отримати допомогу професійної команди реабілітологів.

Ініціатором створення цього центру виступив відомий миколаївський громадський діяч і волонтер, учасник бойових дій в зоні АТО Євген Воробйов, громадський рух «Рух милосердя», а також керівництво спортивного клубу «Соколёнок» в особі Максима Михайленка.

Євген Олександрович вже не перший рік займається реабілітаційною діяльністю і свій досвід застосовував як в мирній середовищі, так і в зоні бойових дій, де багато разів бував з волонтерської місією, допомагаючи як військовим, так і мирному населенню, що знаходиться в постійному нервовому і психологічній напрузі, потребує не тільки в матеріальної, а й психологічної підтримки.

«Ми відкриваємо сьогодні кабінет психічної і фізіологічної реабілітації. Психологічної реабілітації ми відкрили 2 роки тому. Ми працювали, ми допомагали людям, і ми самі вчилися. Зараз, завдяки всім вам, ми відкрили цей кабінет. Спільними зусиллями. Тут немає ні копійки бюджетних грошей. Ми самі відкрили по своєму розумінню і сьогодні ви всі зможете побачити, а потім скажете, напевно, такі слова: З Богом! », — виступив із вступним словом Євген Воробйов.

Центр реабілітації приймає не тільки учасників бойових дій або вимушених переселенців, а й людей похилого віку, дітей, а також всіх, хто бажає поправити своє здоров’я.

Особливістю Центру є застосування індивідуальної програми реабілітації для кожного з пацієнтів, грунтуючись на проведеній діагностиці, враховуючи складність захворювання, особливості організму, дія попередніх процедур, можливості та побажання пацієнта. Комплексні реабілітаційні процедури поєднують в собі послуги психологічної реабілітації, сучасні фізіотерапевтичні процедури, вправи в залі, а також заняття з використанням тренажерів лікування різних фізіологічних захворювань.

Відзначимо, що це також один з небагатьох медичних центрів в Миколаєві, чиї фахівці мають ступінь кваліфікації міжнародного рівня.

ідея створення такого Центру виникла у Євгена Воробйова після потрясінь, пережитих їм особисто.

«Коли я отримав поранення в зоні АТО і проходив курс лікування, я задумався: а скільки таких же як я, мирного населення, скільки учасників АТО стикаються з такими ж труднощами і не мають можливості реабілітуватися? Мій недуг пройшов, а ось усвідомлення того, що в такій же ситуації, як я перебував, знаходяться ще сотні, якщо не тисячі людей, мене не покидало. Одні придумують зброю, а я лише хочу допомагати людям, відновлюватися, повертати їх до життя, повертати загублені душі », — розповів Євген Воробйов.

Центр знаходиться в Інгульському районі Миколаєва за адресою: вул. Измалкова, 132.

Джерело: «Новостной Николаев»