Постраждалим в зоні АТО надаватимуть психологічні онлайн-консультації

Вимушені переселенці, учасники АТО і члени їхніх сімей зможуть отримувати анонімну соціально-психологічну підтримку онлайн.

Проект «Let’s talk. Давай поговоримо!» презентували  27 вересня, в Харківському національному медичному університеті.

Онлайн-консультацію зможе отримати будь-яка людина, проте основна мета проекту — допомогти людям, які постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні.

Надаватимуть допомогу 25 професійних консультантів, психологів з різних областей України, які пройшли підготовку в Німеччині. При необхідності людина зможе пройти кілька консультацій. Все, що для цього потрібно, — це зареєструватися на міжнародній платформі — сайті «ipso-care» — і призначити час онлайн-зустрічі. На сайті потрібно створити свій особистий кабінет, де можна, за бажанням, описати свої проблеми, з якими людина звернеться до психолога по допомогу. Після консультації можна оцінити рівень професіоналізму лікаря і надання допомоги. Вся інформація захищена, оскільки проходить безпосередньо, а не через сервер. Єдині дані, які потрібні, щоб зберегти анонімність, — електронна пошта.

Проект планують запустити з 1 жовтня. Автор методики — керівник німецької громадської неприбуткової організації «IPSO» Інге Міссмаль. Вона працювала в Афганістані, де створила психологічну службу. За свою роботу в Німеччині отримала вищу урядову нагороду. Фінансування проекту здійснюється завдяки гранту від неполітичної благодійної організації «Rotary International». Проект вдалося реалізувати завдяки зусиллям голови Німецько-української спільноти Олександра Кірюхіна і підтримки трьох ротарі-клубів — «Харків-Сіті», «Kharkiv Multinational» і «Констанц Майнау».