На Полтавщині сприяють ветеранам АТО у започаткуванні та розвитку власної справи

Вже вдруге учасники АТО з Полтави та області претендують на отримання коштів для самозайнятості. Навесні ветеран полку “Азов” вже отримав фінансування і вдало розвиває свій бізнес.

Зараз навчання та конкурс бізнес планів проходять п’ятеро ветеранів та дві доньки загиблого захисника вітчизни.

Група сформована із місцевого населення (25%) та ВПО (75%). Учасники отримають максимальну кількість знань, щоб їх бізнес успішно розвивався.

“Протягом двох днів ми навчимо писати бізнес-план та розповімо як його захищати, поговоримо про те, як здійснюватиметься моніторинг використання отриманого обладнання, учасники з’ясують, у якій сфері діяльності краще працювати, зважаючи на соціально-економічне становище Полтавської області. Крім того, розглянемо шляхи отримання доходів, джерела підприємницьких ідей та багато важливих юридичних аспектів”, – розповіла Юлія Трунова, керівник проекту “Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні.

Цього разу ідеї учасників найрізноманітніші: вишиванки, здорове харчування, нігтьовий сервіс, будівельна сфера, сільське господарство, масаж та перукарські послуги, торгівля в Інтернеті, веб-дизайн, кондитерська справа та хлібобулочні вироби, оформлення подарунків. “Ми маємо великі сподівання щодо тренінгу. Якщо ж суто технічно у своїх справах ми професіонали, то з точки зору правильної організації самозайнятості, не знаємо практично нічого! Зараз у нас багато питань, проте тренери дають вичерпні відповіді, які допомагають розставити все на свої місця”, – поділилися враженнями учасники тренінгу.

Захід організовано в рамках проекту “Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні”, що реалізує БО “Світло надії” у партнерстві з Представництвом в Україні Міжнародної організації з міграції за фінансової підтримки Європейського Союзу.