Херсонська область. Земля для учасників АТО

Учасники антитерористичної операції на території Херсонської області на разі завершили процес оформлення у власність 1164 земельних ділянок з різним цільовим призначенням.

Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею 1302,3 гектарів. Найбільше земельних ділянок – 271 (115,6 га), надано військовим у місті Херсоні, Каховському – 158 (289,1 га) та Білозерському – 107 (116,8 га) районах.

Крім того, учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 4028 дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення землі. Після завершення процедури оформлення земельних ділянок вони отримають у власність понад 4,1 тисячі гектарів.

Найбільшу кількість дозволів на розроблення землевпорядної документації на Херсонщині отримали учасники АТО у Каховському (533 – на площу 919,75 га), Білозерському (446 – на площу 352,15 га), Генічеському ( 411 – на площу 161,2 га), Олешківському (314 – 209,4 га) районах та у місті Херсоні (385 – на 157,8 га).

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства

Також учасники АТО та члени їх сімей можуть звертатись з питаннями щодо отримання земельної ділянки у Центр допомоги учасникам АТО у Херсонській області за адресою м. Херсон, пл. Свободи, 1, ОДА, каб. 126, тел. 0 800 504 077, (0552) 26-42-34