Грошові виплати до 14жовтня — Дня Захисника України

14 жовтня ми будемо відзначати чотири великі свята:
— День святої Покрови Пречистої Богородиці
— 75-а річниця створення Української повстанської армії (УПА) — 1942 р.
— День Українського козацтва
— День захисника України (від 14 жовтня 2014).

У багатьох областях з цієї нагоди були затверджені додаткові грошові виплати для учасників АТО, членів сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа осіб, які брали безпосередню участь в АТО.

На нашій Сторінці у ФБ ми будемо розповідать про відомі нам Програми для наших захисників. Також ви можете звернутися у відділи соціального забезпечення аба ж у органи місцевого самоврядування за більш детальною інформацією стосовно виплат на свята.

м. Київ
З нагоди святкування Дня захисника України у 2017 році допомогу в розмірі 700 грн отримають:

кияни — члени сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадянського протесту, що відбулися з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року, осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних основ демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції Переваги;
кияни — члени сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час участі в антитерористичній операції, члени сімей киян, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час участі в антитерористичній операції;
кияни — члени сімей волонтерів та члени сімей волонтерів-киян, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції (в тому числі здійснювали волонтерську діяльність) і загиблих (зниклих безвісти), померлих внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час забезпечення проведення антитерористичної операції (в тому числі волонтерської діяльності), перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення.

За даними прес-служби, матеріальна допомога в розмірі 650 грн передбачена:

киянам — учасникам антитерористичної операції;
киянам, які отримали важкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року.
Також повідомляється, що виплатять матеріальну допомогу в розмірі 550 грн киянам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014 року. А допомога в розмірі 450 грн — киянам, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, катування під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014 року.

Відзначається, що особам, які одночасно належать до декількох категорій, нададуть одну виплату в більшому розмірі.

м. Івано-Франківськ
З нагоди дня Покрови Пресвятої Богородиці, 75-ї річниця створення УПА та Дня Українського козацтва та Дня захисника України буде надано одноразову виплату тим, хто все життя відстоював інтереси української нації

Матеріальну допомогу до 1500 гривень отримають інваліди війни з числа учасників АТО та військовослужбовців, резервістів, добровольців, які отримали поранення під час АТО, постраждалим під час Революції Гідності, ветеранам ОУН-УПА та особам, які зазнали переслідувань, а також членам міської організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих

м. Львів
До 75-ї річниці створення УПА та Дня Українського козацтва, а також Дня захисника України, місто виплатить учасникам бойових дій, інвалідам війни УПА і вдовам ветеранів УПА, а також інвалідам війни І, ІІ та ІІІ групи-учасникам АТО, одноразову матеріальну допомогу.

Зокрема, до свята Покрови Пресвятої Богородиці та 75-ї річниці створення Української повстанської армії, допомогу від міста отримають: учасникам бойових дій – 213 осіб по 1,5 тис грн.; інваліди війни УПА – 4 особи по 2,5 тис. грн.; вдови ветеранів УПА – 78 осіб по 1 тис. грн. Загальна сума цих виплат складе 407 500 грн.

Окрім того, до Дня захисника України плануються виплати людям, які отримали інвалідність І, ІІ чи ІІІ групи внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО. Зокрема, допомогу отримають: інваліди війни І групи – 4 особи по 1,3 тис. грн.; інваліди ІІ групи – 39 осіб по 1,3 тис. грн.; інваліди ІІІ групи – 110 осіб по 1 тис. грн. Загальна сума цих виплат складе 179 800 грн.

м. Біла Церква, Київська область
7 вересня на засіданні 35 сесії Білоцерківської міської ради депутати прийняли рішення про виплату одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих учасників АТО з нагоди Дня захисника України.

Виплата одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, передбачена у однократному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня 2017 року, а це 1600 грн. Таких отримувачів допомоги у Білій Церкві нараховується 62 особи.

Також до Дня захисника України виплатять з програми «Турбота» по 1000 грн всім учасникам АТО з Білої Церкви, а це 1734 особи.

Запорізька область
Обласна Програма «Назустріч людям» 2015-2019 роки
В області діє обласна Програма соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015 – 2019 роки (далі – обласна Програма), затверджена рішенням обласної ради від 25.12.14 № 28.

В рамках реалізації обласної Програми в обласному бюджеті для учасників АТО передбачено:
— учасникам АТО до Дня захисника Вітчизни України (14 жовтня) кожному щорічну адресну грошову допомогу в розмірі 500 грн.

м. Павлоград Дніпропетровська обл
У Павлограді живе 780 учасників бойових дій в антитерористичної операції, 16 інвалідів АТО і 29 членів сімей загиблих АТОвцев. Всі вони отримують матеріальні виплати з міського бюджету.

А до Дня Захисника України (14 жовтня) всі учасники бойових дій та інваліди АТО отримають по 500 грн.

Крім того, кожному члену сім’ї загиблих учасників АТО надаються продовольчі набори з нагоди державних і міських свят.

Луганська область
Як повідомляє сайт Луганської ОДА, сім’ї загиблих учасників АТО, зареєстрованих і проживаючих в Луганській області, отримають кошти в розмірі 5 тис. Грн на сім’ю.

Сьогодні в області проживає близько 40 таких сімей. Допомога буде надана тим сім’ям, представники яких мають офіційний статус «Член сім’ї загиблого».

Інвалідам війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням, отриманим під час безпосередньої участі в АТО, буде надано 1,5 тис. Грн на одну людину. Допомога буде виплачена 19 інвалідам.

Виплата буде відбуватися на підставі пакету документів, наданого управліннями соцзахисту населення області.

Харківська область
На Харківщині понад 6400 учасників АТО і 150 сімей загиблих учасників бойових дій отримають матеріальну допомогу до Дня захисника України

К 14 жовтня більше 6400 учасників АТО, зареєстрованих в органах соцзахисту населення Харківської області, отримають матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн. Про це повідомили в прес-службі ХОДА.

Крім того, 150 членам сімей загиблих буде виплачено по 5000 гривень.