Допомога учасникам бойових дій. Львів. Підсумки 2016 року

Будинок АТО та забезпечення квартирами, Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, Програма про захист інтересів та соціальна підтримка учасників бойових дій та членів їх сімей, допомога на передову – подаємо короткі підсумки реалізованого у 2016 році.

Програма про захист інтересів учасників антитерористичної операції. Ця програма дає змогу надавати організаційно-правову допомогу в отриманні земельної ділянки за межами Львова для дачного будівництва, площею не менше 0,06 га, або одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. з міського бюджету Львова. Програма розрахована на 4 роки – до 2020 року, впродовж яких відбуватиметься виплата коштів. На виплату матеріальної допомоги у міському бюджеті виділять 410 млн. грн.: 10 млн. у 2016 році і по 100 млн. кожного наступного року до 2020 року.

Забезпечення квартирами. Місто надало 14 квартир сім’ям загиблих учасників АТО та 5 квартир – особам з інвалідністю, які втратили ніжні кінцівки під час проведення АТО. До кінця року буде закуплено ще 9 квартир особам з інвалідністю, які втратили ніжні кінцівки під час проведення АТО.

Будинок АТО. На вул. Під Голоском завершують будівництво першої багатоповерхівки для учасників АТО. Тут є 3 під’їзди і 53 двокімнатні квартири. Розроблений проект реконструкції насосної станції підкачки холодної води. Тривають роботи з розробки проекту благоустрою території довкола будинку.

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій. Центр функціонує з травня. Тут надають психологічні, соціально-медичні, соціально-економічні, інформаційні і юридичні послуги. Всі послуги є безкоштовними і доступними кожному учаснику бойових дій та будь-кому з членів його родини. У Центр звернулося понад 3 тисячі учасників АТО,тоді як на обліку перебуває 4974 учасника АТО.

Соціальна підтримка учасників АТО. Місто надало понад 4 тис. допомог учасникам АТО (1024 на оздоровлення/відпочинок дітей, 332 особам, які отримали поранення, контузії, інші ушкодження) на суму 8,6 млн. грн., а також звільнило 3 тис. сімей учасників АТО від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій на фактично відшкодовану суму 2,7 млн. грн. Ще передбачено 2,7 млн. грн. для 19 родин учасників бойових дій АТО, які у 2015 році отримали житло.

Забезпечення земельними ділянками. 715 львів’ян-учасників АТО отримали земельні ділянки на території Львівської області.

Картка львів’янина – учасника АТО. Картка львів’янина є персоналізованою електронною банківською ID-карткою. Першу в Україні ID-картку почали видавати у вересні минулого року бійцям АТО. Станом на сьогодні учасники АТО отримали близько 1,8 тис. карток.

Допомога на передову. За кошти міста придбано та передано львівським військовим-учасникам АТО матеріально-технічних засобів та необхідних товарів на 629 тис. грн. Зокрема, запчастини до автомобілів та техніки, генератори, акумулятори, бензопили, одяг, взуття, ліки, побутову хімію та засоби гігієни, а також питну воду. Місто допомагає дооблаштувати приміщення Військово-медичному центру Західного регіону (військового госпіталю), де перебувають на лікуванні учасники АТО.

Квартирна черга. На квартирному обліку у Львівській міській раді перебуває 2023 учасників АТО-військовослужбовців, 51 сім’я загиблих учасників АТО, 47 осіб з інвалідністю війни АТО і 321 учасників АТО-працівників правоохоронних органів – мешканці міста Львова.