Держава оплачуватиме учасникам АТО 50% придбаного житла

Запропоновані зміни дадуть можливість 50% компенсації від вартості на придбання житла, а також спрощують перелік документів

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 20 вересня 2017 року прийняв Постанову, яка направлена на вирішення проблеми забезпечення доступним житлом внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО.

Постанова «Про внесення змін до Порядку забезпечення громадян доступним житлом та додатку до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» регулює порядок надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла та встановлює її на рівні:

• 50% для переселенців та учасників АТО;
  • 30% для інших категорій населення.
  • Відповідно до прийнятої Постанови, право на державну підтримку мають наступні категорії громадян, які:
  • перебувають на квартирному обліку;
  • не мають у власності житла;
  • володіють житловою площею менше 13,65 кв. м.

Зокрема, до цих категорій також потрапляють сім’ї загиблих внаслідок участі в АТО військовослужбовців, правоохоронців та добровольців. А також громадяни, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції Гідності.

Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, яке знаходиться на підконтрольній території України.

Проект Постановки розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з Держмолодьжитлом на виконання Закону України №1954-VIII «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».