Департамент охорони здоров’я Вінницької ОДА учасникам АТО

Про організацію надання медичної допомоги, проведення відновного лікування та реабілітаційних, заходів учасникам антитерористичної операції, в тому числі демобілізованим, в лікувально-профілактичних закладах Вінницької області

Телефони «гарячої лінії» для надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції в тому числі демобілізованих та членів їх сімей

— Вінницький обласний клінічний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни – з питань реалізації Дорожньої карти – (0432) 55-07-88, Щербина Наталія Дмитрівна – заступник начальника госпіталю по організаційно-методичній роботі

— Вінницький обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – з питань надання екстреної та невідкладної медичної допомоги -(0432) 67-01-20, Сідак Олег Васильович – заступник головного лікаря по оперативній роботі

— Обласний Центр кризових станів на базі Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І.Ющенка – з питань медико-психологічної реабілітації — (0432) 50-79-20

Медична допомога учасникам АТО, в тому числі демобілізованим та членам їх сімей надається в закладах охорони здоров’я загальної мережі та спеціалізованих медичних закладах Вінницької області відповідно до Дорожньої карти надання медичної допомоги.

ДОРОЖНЯ КАРТА надання медичної допомоги, відновного лікування та реабілітаційних заходів для учасників антитерористичної операції, в тому числі демобілізованих, в лікувально-профілактичних закладах Вінницької області

Учасники АТО та члени його родини будуть забезпечені необхідним комплексом діагностичних обстежень та першочерговою безвідмовною госпіталізацією в лікувально-профілактичні заклади вторинного або третинного рівня надання медичної допомоги. Також запроваджено обов’язкове медичне обстеження та диспансерне спостереження за цією категорією громадян.

Щоб пройти обстеження, отримати необхідну медичну допомогу, відновне лікування та реабілітаційні заходи необхідно звернутися в лікувально-профілактичний заклад за місцем проживання до свого сімейного лікаря.

Якщо учасник АТО або член його родини потребують додаткового обстеження, консультації вузьких спеціалістів та, в разі потреби, — госпіталізації, сімейний лікар направляє таких хворих до спеціалізованого закладу.

При потребі у реабілітації та відновному лікуванні учасників АТО, в тому числі демобілізованих направляють до Вінницького обласного клінічного госпіталю для інвалідів ВВ, а також до обласних закладів третинного рівня надання медичної допомоги згідно з Дорожньою картою надання медичної допомоги, відновного лікування та реабілітаційних заходів для учасників АТО, в тому числі демобілізованих.

Сімейний лікар повинен забезпечити пацієнта необхідними медичними документами для подальших консультацій, госпіталізації та інших видів медичної допомоги.

Також відповідно до Дорожньої карти в Вінницькому обласному клінічному госпіталі для інвалідів ВВ створено «Єдине вікно», куди учасник антитерористичної операції може звернутися безпосередньо. Саме даний медичний заклад визначено, як головний координатор роботи по організації надання медичної допомоги, проведення відновного лікування та реабілітаційних заходів учасників АТО.

Знаходиться госпіталь за адресою: 21005 м. Вінниця, вул.. Пирогова 109-А.

Також учасники АТО та члени їх сімей можуть звертатись у Центр допомоги учасникам АТО у Вінницькій області за адресою м. Вінниця, вул. Монастирського, 47, тел.: (0432) 67-17-26, (068) 847-61-84, (063) 261-40-86