Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА учасникам АТО

Про організацію надання медичної допомоги, проведення відновного лікування та реабілітаційних, заходів учасникам антитерористичної операції, в тому числі демобілізованим, в лікувально-профілактичних закладах Львівської області.

Телефон «гарячої лінії»

Департаменту ОЗ (032) 260-19-18
працює з пн-чт. 9.00 — 18.00, пт. 9.00 — 16.45, обідня перерва з 13.00 — 14.00, субота, неділя — вихідні

У Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, працює «Єдине вікно» для надання послуг українським військовим, котрі є учасниками АТО.

Учасники бойових дій на сході нашої країни мають змогу отримати всі необхідні послуги.

Дорожня карта медичної реабілітації військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції

Пацієнту, якому необхідно визначити обсяг реабілітаційних заходів,
потрібно звернутися в КЗ ЛОР «Львівський обласний госпіталь
інвалідів війни та репресованих ім.Ю.Липи»,
який розташований за адресою:

м. Львів-Винники, вул. В.Івасюка, 31 в приймальне відділення
Консультативний прийом спеціалістів «Єдиного вікна» для військовослужбовців за телефоном 296-29-05, або 296-11-35.
Графік прийому спеціалістів поліклініки з 9.00 до 16.00,
крім суботи та неділі.

У разі необхідності проведення діагностики, лікування та медичної реабілітації необхідно звернутись до лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих ім.Ю.Липи (далі – госпіталь).

Склад комісії ЛКК госпіталю:

Голова комісії – Середич Роман Асафатович – заступник головного лікаря з медичної частини (1-й поверх, кабінет №3, тел. 296-11-83);

Члени комісії:

• Сав’юк Андрій Петрович – заступник головного лікаря з хірургічної допомоги (1-й поверх, кабінет №10, тел.296-20-74);
  • Максимович Ольга Несторівна – завідувач поліклініки, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ЛОДА з організації оздоровлення ветеранів війни та репресованих (4 поверх поліклініки, каб.№410, тел.296-11-33);

Секретар комісії – Коваленко Тамара Володимирівна – завідувач приймального відділення (1 поверх приймального відділення, тел.296-11-40).

Графік засідань лікарсько-консультативної комісії з 14.00 год. до 16.00 год. щоденно, крім суботи та неділі в приміщенні приймального відділення

Функції лікарсько-консультативної комісії:

• Медичний огляд учасників антитерористичної операції
  • Видача консультативного висновку комісії
  • Скерування пацієнта на стаціонарне лікування та реабілітацію
  • При потребі протезування скерується в Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування (м.Львів, вул.Рудненська, 10 тел. (032) 267-68-45)

Огляд учасників антитерористичної операції проводиться лікарсько-консультативною комісією госпіталю. За результатами проведеного обстеження видається консультативний висновок із наступним скеруванням пацієнта на стаціонарне лікування та реабілітацію.

Поступлення осіб на стаціонарне лікування та медичну реабілітацію в КЗ ЛОР «ЛОГІВтаРім.Ю.Липи» проводиться в наступних випадках:

1. Переведення поранених та постраждалих учасників АТО – пацієнтів відомчих госпіталів за рішенням військово-лікарської комісії ВЛК відповідно до стану здоров’я з обов’язковим оформленням наступних документів:
  • направлення за підписом начальника госпіталю;
  • виписний (перевідний) епікриз;
  • довідки військово-лікарської комісії;
  • посвідчення особи військовослужбовця
  1. Учасники АТО, що продовжують службу в армії, МВС, СБУ, тощо, можуть бути спрямовані на лікування та реабілітацію в госпіталь ветеранів війни виключно за направленням відомчого госпіталю при наявності вищезазначених документів.
  1. Учасники АТО – військовослужбовці, виписані з відомчого госпіталю і визнані непридатними до військової служби до отримання статусу учасника бойових дій (УБД), мають право бути госпіталізованими у госпіталі ветеранів війни за направленням військового комісара за місцем призову на підставі виписного епікризу із військового госпіталю, довідки військово-лікарської комісії, посвідчення особи військовослужбовця, довідки, що підтверджує участь в АТО.
  1. Учасники АТО – військовослужбовці у період відпустки в разі погіршення стану здоров’я звертаються в територіальний відомчий госпіталь (підстава-довідка про стан здоров’я з медичного закладу загальної мережі та направлення військового комісара за місцем призову), в якому вирішується подальший маршрут лікування і реабілітації.
  2. Учасники АТО, що отримали посвідчення учасника бойових дій в порядку, визначеному постановою КМУ від 20 серпня 2014 року №413, мають право самостійно звернутися в госпіталь для ветеранів війни з метою проходження лікування і реабілітації. При цьому направлення відомчого госпіталю або направлення військового комісара не оформляється.

Необхідні документи при самозверненні:

1) паспорт;

2) копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

3) документ, що засвідчує участь в антитерористичній операції;

4) копія висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, або консультативний висновок спеціаліста форма 028/о щодо проведення медичної реабілітації ( за наявності);

5) копія індивідуальної програми реабілітації інваліда, при наявності освідування МСЕК.

Медична реабілітація забезпечується в лікувально-профілактичних закладах третинного і вторинного рівнів надання медичної допомоги.

Для проведення медичної реабілітації на вторинному рівні медичної допомоги задіяно – 26 лікувально-профілактичних закладів міст і районів області.

На третинному рівні медичної допомоги:

• КЗ ЛОР «Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім.Ю.Липи» (м.Львів-Винники вул.Івасюка,31 тел.(032)296-11-45);
  • Львівська обласна клінічна лікарня (м.Львів, вул.Чернігівська, 7 тел. (032)275-50-20);
  • КЗ ЛОР «Львівська обласна державна клінічна психіатрична лікарня» (м.Львів вул. Кульпарківська, 95 тел. (032)295-49-30);
  • КЗ ЛОР «Львівський обласний державний клінічний наркологічний диспансер» (м.Львів вул. Б.Лепкого, 8 тел.(032)255-00-90);
  • Комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м.Львова (м.Львів вул.Миколайчука, 9 тел.(032)275-75-90);
  • Львівський обласний державний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр (м.Львів вул.Кульпарківська, 35 тел.(032)238-30-87);
  • Комунальна 8-а міська клінічна лікарня (м.Львів вул.Навроцького, 23 тел.(032)270-63-22)

При потребі протезування (протези кінцівок, корсети, ортези шарнірні та безшарнірні кінцівок) забезпечить Львівське казенне експериментальне підприємств во засобів пересування і протезування (м.Львів, вул.Рудненська, 10 тел. +38(032)267-68-45)

Також учасники АТО та члени їх сімей можуть звертатись у Центр допомоги учасникам АТО у Львівській області за адресою м. Львів, вул. Метрополита Андрея, 10, тел. +38 032 255 42 96