Чернівецька міська рада: додаткові пільги для учасників АТО

У Чернівцях діє комплексна Програма підтримки учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій, членів їх сімей та сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції і волонтерів, померлих осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 р. по 21.02.2014 р., на 2016-2018 роки

Рішення  від 26.08.2016  № 356

Докладніше з Програмою  можна ознайомитись на сайті Чернівецької міської ради, яка включає у себе додаткові пільги для учасників АТО та їх родин:

1. Надання адресної матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям

2. Звільнення від батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах міста учасників військових дій в східних регіонах України, сімей загиблих (померлих) під час участі у військових діях в східних регіонах України, або організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України, які мають відповідні підтверджуючі документи

3. Забезпечення безкоштовним харчуванням у загальноосвітніх навчальних закладах міста учнів, батьки яких є учасниками військових дій в східних регіонах України, загиблими (померлими) під час участі у військових діях в східних регіонах України або організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України, які мають відповідні підтверджуючі документи

4. Забезпечення безкоштовним проїздом в міському електротранспорті учнів загальноосвітніх закладів міста, батьки яких є учасниками військових дій в східних регіонах України, загиблими (померлими) під час участі у військових діях в східних регіонах України або організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України, які мають відповідні підтверджуючі документи

5. Звільнення від плати за навчання в школах естетичного виховання міста дітей:
— батьки, який загинули (померли) під час участі у військових діях в східних регіонах України, – на 100%;
— батьки яких є учасниками військових дій в східних регіонах України, – на 50 %
за наявності підтверджуючих документів

6. Надання одноразової грошової допомоги родинам загиблих (померлих) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України та які на момент загибелі були членами територіальної громади м. Чернівців

7. Надання пільг з 01.04.2016 р. в розмірі 50% (додатково до гарантованих державою пільг) з оплати житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм споживання, передбачених чинним законодавством, та знижки вартості палива в тому числі рідкого в межах соціальних норм для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення.
— сім’ям загиблих (померлих) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України;
— сім’ям загиблих під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України;
— сім’ям померлих осіб, смерть яких пов’язана з участю у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 р. по 21.02.2014 р.
У разі, якщо вказані сім’ї не мають права на отримання аченоїїкатегорії не має права на таку пільгу за рахунок коштів державного бюджету.агибелі були членами територіальної громадпільг з оплати житлово-комунальних послуг за рахунок коштів державного бюджету – в розмірі 100 %

8. Надання щомісячної адресної матеріальної допомоги дітям (до 18-річного віку), батьки яких загинули (померли) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України та які зареєстровані в м. Чернівцях

9. Надання щомісячної адресної матеріальної допомоги батькам загиблих (померлих) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України

10. Надання щомісячної адресної матеріальної допомоги вдовам загиблих (померлих) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України, які вдруге не вийшли заміж

11. Сприяння у встановленні надмогильних споруд на могилах загиблих (померлих) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України

12. Забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, батьки яких є учасниками військових дій в східних регіонах України (міський літній наметовий табір для дітей та молоді «Ойкос», стаціонарні табори Чернівецької області та міжнародний табір в Польщі)

13. Надання соціальних послуг сім’ям учасників антитерористичної операції (юридичні, психологічні, соціально- медичні, соціально – педагогічні тощо). У разі потреби, здійснення соціального супроводу та соціального обслуговування зазначених сімей

14. Надання пільг учасникам бойових дій, визначених статтею 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та членам їх сімей, передбачених Бюджетним кодексом України, що проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього, в розмірі 25% з оплати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм споживання згідно з чинним законодавством та знижки вартості палива в тому числі рідкого в межах соціальних норм для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення.
Пільга надається зазначеній вище категорії громадян, які зареєстровані в м. Чернівцях

15. Надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції та Революції гідності, в яких виховуються неповнолітні діти та діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно – технічних, вищих навчальних закладах І – ІV рівнів акредитації до досягнення ними двадцяти трьох років для їх підготовки до нового навчального року

16. Надання одноразової адресної допомоги для вирішення соціально – побутових питань членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції і волонтерів, померлих осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 р. по 21.02.2014 р.
Допомога виплачується в розмірі п’яти прожиткових мінімумів, передбачених чинним законодавством відповідно до категорії на підставі заяви

17. Звільнення від плати за послуги ринків членів родин загиблих учасників антитерористичної операції – інвалідів І, ІІ групи, мобілізованих згідно з Указами Президента України

Шановні учасники АТО міста Чернівці! Ознайомтесь з ПРОГРАМОЮ, щоб бути у курсі додаткових пільг

58000, Чернівці, Центральна площа, 1, тел. 0372 525 924