Июн 07

Від Війни До Власної Справи

У квітні 2017 року на сторінці Всеукраїнського Центру допомоги учасникам АТО  була розміщена анкета-опитування для  учасників АТО на тему відкриття власної справи.

Зазначене попереднє дослідження було ініційоване ГО «Асоціація підприємців-ветеранів АТО» та ГО «Простір можливостей», за підтримки Всеукраїнського Центру допомоги учасникам АТО.

Метою цього попереднього дослідження є з’ясування актуальності питання відкриття власного бізнесу ветеранами АТО та виявлення проблем, які заважають реалізувати їх підприємницькі наміри. Результати цього дослідження визначать основні напрями руху ініціаторів для подолання перешкод у започаткуванні власного бізнесу ветеранами.

Контекст країни: підставою для такого дослідження є розуміння необхідності змінювати систему соціального забезпечення ветеранів, які брали участь в бойових діях на Сході України та потребують соціальної адаптації та реабілітації, адже система, що наявна в країні, сформувалась за радянських часів та не відповідає потребам сьогодення.

Завданнями дослідження є:

1) з’ясування зацікавленості серед респондентів до започаткування власного бізнесу, встановлення груп осіб, яким це питання найцікавіше;

2) виявлення проблем, які заважають реалізувати підприємницькі ініціативи;

3) з’ясування сфери діяльності, які вважаються перспективними для започаткування власної справи.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ

Дослідження проводилось шляхом опитування, тому аналіз результатів обмежується описом даних з врахуванням результатів статистичної експертизи.

Інструмент дослідження – анкета, розроблена ініціаторами дослідження, виходячи з необхідності підтвердження їх бачення проблем ветеранів та шляхів їх вирішення.

Час проведення дослідження: з 26.04.2017 по 06.06.2017.

Генеральна сукупність респондентів – особи, які брали участь у бойових діях на Сході України та захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Вибіркову сукупність склали ветерани, які є користувачами соціальної мережі Фейсбук, адже інформація про опитування розповсюджувалось через сторінку Всеукраїнського Центру допомоги учасникам АТО.

Всього в опитуванні прийняло участь 428 осіб.

Ініціатори опитування приймають можливість певних похибок, адже вибіркова сукупність складається з осіб, що відносяться до однієї групи – користувачи мережі Фейсбук, однак, вважають такі похибки не впливаючими на загальний результат.

Дякуємо за наданий звіт по опитуванню Ірині Лоюк!

Ознайомитися з повним звітом можно ТУТ

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/vid-viyni-do-vlasnoyi-spravi/