Дек 31

Урядом удосконалено порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) невійськових державних вищих навчальних закладів”, якою, зокрема передбачено запровадити з 1 січня 2017 року виплату соціальних стипендій органами соціального захисту населення через вищі навчальні заклади таким категоріям студентів:

— дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

— особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

— шахтарям, які мають відповідний стаж підземної роботи чи стали інвалідами I або II групи або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві та їх дітям;

— особам, які визнані учасниками бойових дій та їх дітям;

— дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів;

— дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту;

— дітям, які є внутрішньо переміщеними особами.

Порядком визначено чіткий перелік документів, які надаватимуть вищі навчальні заклади для включення інформації до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги щодо студентів (курсантів), які мають право на одержання соціальної стипендії.

Для отримання соціальної стипендії студенти (курсанти) звертаються до вищого навчального закладу за місцем їх навчання із заявою, в якій зазначаються такі відомості:

прізвище, ім’я та по батькові;

число, місяць, рік народження;

зареєстроване та фактичне місце проживання;

підстава для отримання соціальної стипендії.

До заяви додаються копії таких документів:

паспорта громадянина України;

свідоцтва про народження дитини;

довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не додається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відповідну відмітку в паспорті);

студентського квитка.

Крім того, студенти (курсанти) додатково подають такі документи, в залежності від пунктів Постанови.

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/uryadom-udoskonaleno-poryadok-nadannya-sotsialnih-stipendiy-deyakim-kategoriyam-studentiv/