Распечатать Страница

Закони України та Постанови

Права і соціальні гарантії учасників бойових дій, інвалідів війни, учасників війни, членів сімей загиблих учасників АТО регламентуються низкою Законів та Постанов. Нижче перелік основних з них( поповнюється):

Закони України:
  1. Про військовий обов’язок і військову службу
  2. Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію
  3. Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції
  4. Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту
  5. Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей
  6. Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення
  7. Про реабілітацію інвалідів в Україні
  8. Про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції
  9. Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям
  10. Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб
  11. Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни
  12. Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист
  13. Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення
  14. Про зайнятість населення
  15. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду
  16. Про оздоровлення та відпочинок дітей
Постанови КМУ:
  1. № 719 від 19 жовтня 2016 р. Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов
  2. № 602 від 8 вересня 2016 р. Про внесення змін до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення
  3. № 528 від 23 серпня 2016 р. Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації вартості проїзду учасників антитерористичної операції до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад
  4. № 510 від 8 серпня 2016 р. Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням
  5. № 1161 від 30 грудня 2015 р. Про порядок підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором
  6. № 685 від 8 вересня 2015 р. Про затвердження Порядку надання статусу інваліда війни особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення
  7. № 898-р від 19 серпня 2015 р. Питання забезпечення учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників антитерористичної операції земельними ділянками
  8. № 200 від 31 березня 2015 р. Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням
  9. № 179 від 31 березня 2015 р. Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції
  10. № 149 від 31 березня 2015 р. Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо надання соціальної та психологічної допомоги центрами соціально-психологічної реабілітації населення
  11. № 518 від 1 жовтня 2014 р. Деякі питання протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок
  12. № 413 від 20 серпня 2014 р. Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення
  13. № 975 від 25 грудня 2013 р. Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцівро соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей
  14. № 656 від 28 липня 2010 р. Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій
  15. № 450 від 26 червня 2013 р. Про розмір і порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та Державної спеціальної служби транспорту за піднайом (найом) ними жилих приміщень

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/pro-tsentri/