Ноя 23

Порядок надання державної цільової підтримки для здобуття освіти учасниками АТО та їхніми дітьми

155529Уряд затвердив Порядок та умови надання державної цільової підтримки для 5 категорій громадян для здобуття професійно-технічної та вищої освіти, що надаватиметься їм протягом навчання. Відповідну Постанову№ 975 було затверджено сьогодні, 23 листопада, на засіданні Кабінету Міністрів України.

Підтримка надаватиметься:

1) особам, що визнані учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

2) дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

3) дітям, які віднесені до осіб, зазначених в абзацах четвертому-восьмому та чотирнадцятому пункту 1 частини першої статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

4) дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти або помер) внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;

5) дітям, що зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Постановою передбачено різні для кожної категорії види надання державної цільової підтримки. Загалом, вона буде надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів загального фонду державного або місцевого бюджетів, пільгових довгострокових кредитів на навчання, соціальної стипендії, безоплатного забезпечення підручниками, безоплатного проживання в учнівських гуртожитках та безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах.

111b9095З детальною інформацією про те, яка саме підтримка для здобуття професійно-технічної та вищої освіти надаватиметься кожній з категорій громадян, а також з переліком документів, які дають право на одержання державної цільової підтримки, можна ознайомитись у Порядку.

Натисніть на книжку, щоб ознайомитись з Порядком.

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/poryadok-nadannya-derzhavnoyi-tsilovoyi-pidtrimki-dlya-zdobuttya-osviti-uchasnikami-ato-ta-yihnimi-ditmi/