Апр 05

Підтримка підприємницької ініціативи учасників АТО на Львівщині

У 2017 році вперше з обласного бюджету передбачено підтримку підприємницької ініціативи учасників АТО. Відповідне рішення ухвалила Львівська обласна рада на своєму засіданні, підтримавши Програму підвищення конкурентоспроможності у новій редакції.

Цьогоріч Програма конкурентоспроможності доповнена пунктом про підтримку підприємницької ініціативи учасників АТО. Зокрема, йдеться про можливість отримання кредитів для започаткування власної справи особам, які мають статус учасника АТО і зареєстровані у Львівській області. З обласного бюджету атовцям компенсовуватимуть частину відсотків за кредитами.

Відбір учасників програми відбувається на конкурсних засадах. Конкурс оголошує департамент економічної політики ЛОДА.

Для участі в конкурсі учаснику АТО необхідно для початку отримати згоду банку щодо можливого отримання кредиту. Після цього подати свій інвестиційний проект у департамент економічної політики ЛОДА, де він отримає свій реєстраційний номер.

Інвестиційний проект повинен містити такі розділи: вид діяльності, наявні чи потенційні виробничі можливості, наявний чи потенційний кадровий склад; конкретний напрямок використання кредитних коштів; очікуваний фінансово-економічний ефект від реалізації проекту; очікувані ринки збуту продукції та послуг.

Оцінювання усіх проектів проводитиме експертна комісія за такими критеріями: інноваційність проекту; економічна обґрунтованість проекту; вплив реалізації проекту на створення робочих місць; економічна далекоглядність проекту.

Кожного переможця буде повідомлено письмово особисто.

Опісля переможці повинні укласти кредитні угоди з тими фінансовими установами, які раніше надали згоду для кредитування. Розмір кредиту не може перевищувати 300 тис. грн і не більше аніж на три роки.

«На сьогодні передбачено 500 тисяч гривень на видачу таких кредитів і, у разі реальної зацікавленості учасниками АТО Програмою, будемо відшуковувати можливості збільшити фінансування з обласного бюджету», – зауважив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Довідково: Варто зазначити, що торік Програма підвищення конкурентоспроможності реалізувалася з трьома фінансово-кредитними установами, а сьогодні підписано угоду з одинадцятьма банками: Банк «Львів», АТ «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Кредобанк», «ОТП Банк», «Піреус Банк МКБ», «Ідея Банк», «Діамантбанк», «ОКСІ БАНК», «Міжнародний Інвестиційний Банк», «ПриватБанк».

Джерело: Львівський портал

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/pidtrimka-pidpriyemnitskoyi-initsiativi-uchasnikiv-ato-na-lvivshhini/