Сен 03

Президент підписав закон про амністію

На прохання керівників церков та Героїв України Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про амністію у 2016 році».

Про це мовиться на сайті АП.

У законі мовиться про амністію для тих, хто пройшов війну та не скоїв важких злочинів.

За словами Героя України, майора Збройних Сил Ігоря Герасименка, дуже багато учасників АТО чекають на підписання цього закону.

• Наша армія до початку війни на Донбасі не мала того досвіду, який ми маємо зараз. Але щоб досягти цього досвіду потрібен час. Також є і помилки. А коли ти працюєш у стресовій ситуації, ніхто від помилок не застрахований. Тому звільнення певної категорії осіб – воїнів, які скоїли не тяжкі злочини, буде для нас підтримкою держави та дасть нам впевненість,
    – додав військовий.

Глава держави також підкреслив, що за цей період в України  були збудовані Збройні Сили, якими пишається не лише Україна, а й весь світ. Петро Порошенко підкреслив, що Парад військ у День Незалежності України – це була не просто демонстрація сили, патріотизму та вишкілу наших воїнів. Це була армія, якою гордиться 45-ти мільйонна нація, зазначив він та додав, що ми продемонстрували, що з нами весь світ.

• Я можу сказати, що ворог не очікував від українців такого самовідданого опору і героїзму. Він був упевнений у тому, що за два-три місяці країна розвалиться і йому вдасться сформувати на сході нашої держави якусь «новоросію», чи «недоросію», чи «малоросію». Вони й самі вже заплутались. Заплутались тому, що наші Збройні Сили і наша армія не дали їм цього зробити, — наголосив Президент.
  • Я вірю, що без Божої допомоги цього б не відбулося. Господь на нашому боці. Я хотів би дуже подякувати вам за молитви за наших воїнів, за нашу державу, за те, щоб нашу землю прийшов мир і наша земля була звільнена від загарбників, — звернувся Глава держави до представників духовенства.

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/pidpisav-zakon-pro-amnistiyu/