Июн 18

Оздоровлення та відпочинок в ДП «УДЦ «Молода гвардія» та ДПУ «МДЦ»Артек»

Відповідно до Закону України «Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» держава викуповує 100 % путівок до дитячого центру «Молода гвардія» та 90 % путівок до дитячого центру «Артек» для оздоровлення дітей пільгових категорій.

У 2017 році у Державному бюджеті України за бюджетною програмою КПКВК 2501450 «Оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах МДЦ «Артек» і ДЦ «Молода гвардія» Мінсоцполітики передбачено 151 885,9 тис грн. З них на закупівлю путівок для дітей пільгових категорій до:

— МДЦ «Артек» – 71 727,4 тис грн (9 570 путівок);

— УДЦ «Молода гвардія» – 73 873,5 тис грн (11 200 путівок).

Щорічно Мінсоцполітики затверджується плани-графіки розподілу путівок на оздоровлення дітей та тематики змін у дитячих центрах «Молода гвардія» та «Артек», в яких зазначаються строки проведення змін, їх тривалість, кількість путівок, тематика змін.

Відповідно до Положень Мінсоцполітики затверджує розподіл путівок до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» у розрізі адміністративно-територіальних одиниць відповідно до співвідношення чисельності дітей шкільного віку в регіоні до загальної чисельності таких дітей в Україні за даними органів державної статистики з урахуванням кількості дітей пільгових категорій.

Скерування дітей здійснюють структурні підрозділи обласних та Київської міської державних адміністрацій, до компетенції яких належать питання організації оздоровлення та відпочинку дітей (далі – структурні підрозділи) відповідно до Положень з урахуванням того, що за рахунок бюджетних коштів дитина має право на забезпечення путівкою до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку один раз на рік.

Структурні підрозділи районних, районних у місті Києві державних адміністрацій і виконавчих органів міських рад отримують від батьків заяви про необхідність направлення на оздоровлення та відпочинок дітей, які реєструються в журналах звернень громадян.

Керівники підрозділів на підставі отриманих заяв формують бази даних відповідних дітей пільгових категорій, що потребують оздоровлення та відпочинку в УДЦ «Молода гвардія» та МДЦ «Артек», і керуються цими даними для розподілу виділених путівок між відповідними структурними підрозділами районних, районних у місті Києві державних адміністрацій і виконавчих органів міських рад.

Для виділення бюджетних путівок до структурних підрозділів подаються документи, які підтверджують статус або категорію дитини та її право на бюджетну путівку.

Інформаційна картка  стосовно  забезпечення путівками на оздоровлення та відпочинок до дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія»

Перелік документів, необхідних для отримання путівки до УДЦ «Молода гвардія» та МДЦ «Артек»

Для отримання безоплатних путівок подають такі документи:

1) для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування:

копія свідоцтва про народження;

копія документа, що підтверджує статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;

2) для дітей-інвалідів, здатних до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань);

дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;

дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції:

копія свідоцтва про народження;

копія документа, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

3) для дітей, один з батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту:

копія свідоцтва про народження дитини, батько/матір якої внесені до списку осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого         2014 року, який затверджений наказом Міністерства соціальної політики України від 08 травня 2014 року № 278 „Про затвердження списків осіб, члени сімей яких мають право на одержання одноразової грошової допомоги та доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника”;

4) для дітей із малозабезпечених сімей, які відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям:

копія свідоцтва про народження;

копія довідки про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, яка дійсна на період заїзду дитини до дитячих центрів;

5) для дітей із багатодітних сімей, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує прожиткового мінімуму для сім’ї, встановленого законодавством:

копія посвідчення дитини з багатодітної сім’ї або довідка про склад сім’ї;

копії довідок про доходи членів сім’ї.

Для отримання путівок з частковою оплатою в розмірі 20 відсотків вартості, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або з інших джерел, не заборонених законодавством, подаються такі документи:

1) для дітей із багатодітних сімей:

копія посвідчення дитини з багатодітної сім’ї або довідка про склад сім’ї;

2) для дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до    пункту 19 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”:

копія свідоцтва про народження;

копія посвідчення учасника бойових дій батька / матері;

3) для талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

копії нотаріального засвідченого перекладу посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади міжнародного рівня (1–3 особисте або командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років;

4) для талановитих та обдарованих дітей – переможців всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади всеукраїнського рівня (1–3 особисте або командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років;

5) для дитячих творчих колективів, спортивних команд – переможців міжнародних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

список дитячого творчого колективу, спортивної команди, завірений керівником закладу, до якого належать дитячий творчий колектив, спортивна команда;

копія нотаріального засвідченого перекладу посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, спортивного змагання міжнародного рівня (1–3 командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років;

6) для дитячих творчих колективів, спортивних команд – переможців всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, спортивного змагання всеукраїнського рівня (1–3 командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років.

Для отримання путівок із частковою оплатою в розмірі 30 відсотків вартості, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або з інших джерел, не заборонених законодавством, подаються такі документи:

1) для дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи:

копія свідоцтва про народження;

копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

2) для талановитих та обдарованих дітей – переможців обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади обласного рівня (1–3 особисте або командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років;

3) для дитячих творчих колективів або спортивних команд – переможців обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, спортивного змагання обласного рівня (1–3-є командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років.

Для отримання путівок із частковою оплатою в розмірі 50 відсотків вартості, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або з інших джерел, не заборонених законодавством, подаються такі документи:

1) для дітей, які перебувають на диспансерному обліку:

копія свідоцтва про народження;

форма первинної облікової документації № 079/о „ Медична довідка на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку”, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 травня 2013 року № 435, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 червня 2013 року за № 990/23522, у якій описано стан здоров’я дитини та зазначено перебування її під диспансерним наглядом;

2) для талановитих та обдарованих дітей – переможців міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади міського, районного рівнів (1–3-є особисте або командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років;

3) для дитячих творчих колективів та спортивних команд – переможців міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, спортивного змагання міського, районного рівнів (1–3 командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років;

4) для відмінників навчання:

копія свідоцтва про народження;

копія табеля за останній навчальний рік;

5) для дітей, які є лідерами дитячих громадських організацій:

копія свідоцтва про народження;

клопотання керівного органу громадської організації.

Інформація щодо вартості путівок до УДЦ «Молода гвардія» та МДЦ «Артек» відповідно до категорії дітей

У 2017 році вартість одного ліжко-дня путівки до УДЦ «Молода гвардія» становить 346 грн 00 коп. Повна вартість путівки (21 день) – 7 266 грн00 копійки (наказ Мінсоцполітики від 22.02.2017269, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10.03.2017 за № 338/30206).

У 2017 році вартість одного ліжко-дня путівки до МДЦ «Артек» становить 390 грн   00 коп. Повна вартість путівки (21 день) – 8 190 грн  00 копійок (наказ Мінсоцполітики від 24.02.2017287, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10.03.2017 за  337/30205).

Структурні підрозділи надають путівки:

1) безоплатні:

дітям-сиротам;

дітям, позбавленим батьківського піклування;

дітям-інвалідам, здатним до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань);

дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;

дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;

дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;

дітям із малозабезпечених сімей, які відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям;

дітям із багатодітних сімей (при цьому середньомісячний сукупний дохід сімей, у яких виховуються діти зазначеної категорії, не повинен перевищувати прожиткового мінімуму для сім’ї, встановленого законодавством);

2) із частковою оплатою в розмірі 20 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, осіб, які їх замінюють, або з інших джерел, не заборонених законодавством):

дітям із багатодітних сімей;

дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

дитячим творчим колективам та спортивним командам – переможцям міжнародних, всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад;

талановитим та обдарованим дітям – переможцям міжнародних, всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад;

3) із частковою оплатою в розмірі 30 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, осіб, які їх замінюють, або з інших джерел, не заборонених законодавством):

дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи;

дитячим творчим колективам і спортивним командам – переможцям обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад;

талановитим та обдарованим дітям – переможцям обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад;

4) із частковою оплатою в розмірі 50 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, осіб, які їх замінюють, або з інших джерел, не заборонених законодавством):

відмінникам навчання;

дітям, які є лідерами дитячих громадських організацій;

дітям, які перебувають на диспансерному обліку;

дитячим творчим колективам та спортивним командам – переможцям міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад;

талановитим та обдарованим дітям – переможцям міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад.

Перед відправленням діти, яким надається путівка, повинні пройти медичний огляд у встановленому законодавством порядку та отримати медичну довідку.

Дитячий центр «Молода гвардія»

Офіційний веб-сайт закладу: http://moloda-gvardiya.com.ua .

Дитячий центр «Артек»

Офіційний веб-сайт закладу: http://artek.ua .

Відповідальна особа Мінсоцполітики:

Пилипенко Анна Анатоліївна – головний спеціаліст відділу організації оздоровлення та відпочинку дітей Департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування, тел.: (044) 289-51-90.

Джерело; Мінсоцполітики

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/ozdorovlennya-ta-vidpochinok-v-dp-udts-moloda-gvardiya-ta-dpu-mdts-artek/