Апр 12

Новий етап соціального освітнього проекту Coding for Future учасників АТО

Фонд BrainBasket запускає наступну хвилю соціального освітнього проекту Coding For Future в Маріуполі, Миколаєвi та Луцьку у квітні. Учасниками проекту стануть учасники АТО, які побажали перекваліфікуватися та освоїти нову професію IT-фахівця.

Учасники нової хвилі пройдуть курс з JavaScript. За результатами опитування порталу DOU.ua, ця мова є другою за популярністю серед українських розробників. Програма навчання розрахована на декілька місяців. Заняття плануються два рази на тиждень у вечірній час. Партнерами проекту виступають InternetDevels, Invisible Solutions, Intellica, iDev та Nova Ukraine.

“Для нас дуже важливо дати можливість допомогти з новими навичками і працевлаштуванням захисникам України, які постраждали в АТО. Ми раді брати участь в проекті Coding for the Future разом з Фондом BrainBasket”, – заявив Нік Білогорський, співорганізатор і директор організації Nova Ukraine.

Навчання проходитиме на базі хабів всеукраїнського проекту Technology Nation – у бібліотеках або на локаціях партнерів. По закінченню курсу найбільш академічно успішні випускники будуть рекомендовані до працевлаштування у провідні IT-компанії України. Учасниками проекту стануть бажаючі, які реєструвалися на попередні хвилі проекту, а також ті, хто зареєструється зараз, до 20 квітня. Зареєструватися можна за посиланням: https://goo.gl/forms/BhwKxxlkSlI7eH6e2

Довідково:

Coding for Future – це соціальний освітній проект, покликаний допомогти людям, постраждалим від військових дій на Сході України, адаптуватися до нових життєвих умов та швидше соціалізуватися. Багато з них втратили роботу, хтось набув фізичні вади та більше не може виконувати попередні робочі обов’язки.

В рамках проекту учасники програми безкоштовно проходять навчання комп’ютерним наукам, що дозволяє працевлаштуватись в провідних українських ІТ-компаніях або займатись дистанційною роботою у сфері інформаційних технологій. Перша хвиля проекту стартувала у листопаді 2014 року. Відтоді навчання за програмою завершили 137 слухачів у Києві, Харкові та Дніпрі, кожен третій з яких працевлаштувався у сфері IT.

Учасники проекту займалися у групах за напрямами QA, PHP та Swift. У квітні 2017 року стартує нова хвиля проекту для учасників АТО, що вивчатимуть програмування на JavaScript. JavaScript – це відносно простий для вивчення та освоєння новачком інструмент створення невеликих клієнтських та серверних додатків для веб-сторінок та веб-документів. Ринку бракує фахівців з JavaScript, а отже попит на програмістів, які працюють з цією мовою стабільно високий. За результатами опитування порталу DOU.ua, ця мова програмування є другою за популярністю серед українських розробників, а середній дохід такого спеціаліста в Україні становить від 400$/міс (позиція Junior Developer) до 2600$/міс (позиція Senior Developer).

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/noviy-etap-sotsialnogo-osvitnogo-proektu-coding-for-future-uchasnikiv-ato/