Апр 05

Миколаївська область. Земля для учасників АТО.

На Миколаївщині виявили бажання отримати землю 5 512 учасників антитерористичної операції та членів їх родин. Саме таку кількість заяв від військових отримали у Головному управлінні Держгеокадастру у Миколаївській області та органах місцевого самоврядування регіону.

На сьогодні учасникам АТО надано 5 115 дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення земель загальною площею 9 183,53 га, з них для ведення особистого селянського господарства 4 953 дозволів на землі загальною площею 9 165,69 га, та для ведення садівництва 162 дозволи на наділи загальною площею 17,84 гектара.

Безпосередньо у власність учасники антитерористичної операції вже отримали 2 211 земельні ділянки. Їх загальна площа складає 3 927,23 гектара. З них 2 183 ділянка загальною площею 3 924,43 га надана для ведення особистого селянського господарства та 28 наділи загальною площею 2,8 га  відведені для зайняття садівництвом.

Для забезпечення потреб військовослужбовців  Головним  управлінням Держгеокадастру у Миколаївській області постійно проводиться робота щодо визначення нових земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для передачі їх у власність учасникам АТО.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства

Також учасники АТО та члени їх сімей можуть звертатись з питаннями щодо отримання земельної ділянки у Центр допомоги учасникам АТО у Миколаївській області за адресою м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, ОДА, каб 701, тел. (0512) 37 02 22, +38 068 666 13 72, +38 093 355 44 08

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/mikolayivska-oblast-zemlya-dlya-uchasnikiv-ato/