Апр 01

Кіровоградська область. Земля для учасників АТО.

Від часу запровадження ініціативи Урядом на сьогодні у Кіровоградській області учасники АТО вже завершили процес оформлення у власність 4815 земельних ділянок. Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею майже 9 тис. гектарів. Найбільшу кількість земельних ділянок військовим надали у Новомиргородському (694 – площею 1,4 тис. га), Кіровоградському (585 – площею понад 1 тис. га), Олександрійському (272 – 536 га), Знам’янському (262 – площею 477 га) районах.

Загалом в області учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 8564 дозволи на розроблення проектів землеустрою для відведення землі. Після завершення процедури оформлення земельних ділянок військові отримають у власність землі загальною площею майже 1,6 тис. гектарів.

Найбільшу кількість дозволів на розроблення земельної документації отримали учасники АТО у Кіровоградському (966), Новомиргородському (935), Олександрівському (642), Знам’янському (597), Олександрійському (547) районах області.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки, а також перелік зарезервованих земельних ділянок для учасників антитерористичної операції. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Також учасники АТО та члени їх сімей можуть звертатись з питаннями щодо отримання земельної ділянки у Центр допомоги учасникам АТО у Кіровоградській області за адресою м. Кіровоград, пл. Героїв Майдану, 1, ОДА,  1 поверх з вул. Чміленка, 53 А, тел. 0 800 500 238

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/kirovogradska-oblast-zemlya-dlya-uchasnikiv-ato/