Сен 03

4 вересня 1991 року над будинком Верховної Ради України було піднято жовто-блакитний прапор

Після проголошення незалежності України, 4 вересня 1991 — після триразового голосування і погрози Кравчука, що він подасть у відставку, якщо питання не буде вирішено, синьо-жовтий національний прапор урочисто піднято над будинком парламенту.

Нагадаємо, 24 липня 1990 Президія Київської міської Ради народних депутатів ухвалила підняти жовто-блакитний прапор поруч із червоно-блакитним державним прапором Української РСР перед будинком міськради на Хрещатику.

А 24 серпня 1991 року була проголошена незалежність України, підтверджена на референдумі 1 грудня 1991 року. І 4 вересня жовто-блакитний прапор вперше був піднятий над будинком Верховної Ради України поруч із державним прапором Української РСР.

18 вересня 1991 жовто-блакитне полотнище було узаконено в якості офіційного прапора України постановою Президії Верховної Ради «Про прапор України», де йшлося: «До прийняття Конституції України дозволити в протокольних заходах використовувати жовто-блакитний прапор». При цьому, цим актом не було встановлено співвідношення сторін прапора, хоча фактично використовувалася пропорція 1:2.

Постоянная ссылка на это сообщение: http://cdu-ato.com.ua/4-veresnya-1991-roku-nad-budinkom-verhovnoyi-radi-ukrayini-bulo-pidnyato-zhovto-blakitniy-prapor/